Ce inseamna preluare contract de telecomunicatii?

Companiile de telefonie mobila construiesc in mod obisnuit site-uri sau antene de acoperis pe proprietati care nu le apartin si, prin urmare, incheie un contract de inchiriere cu proprietarul pentru a putea plasa echipamentul pe acea proprietate. Compania de telefonie mobila are posibilitatea de a-si extinde reteaua fara a detine terenul, iar proprietarul beneficiaza de chirie conform contractului de inchiriere.

Preluarea contractului de inchiriere a unui site de telecomunicatii, frecvent mentionata ca o plata unica, este o plata forfetara oferita proprietarului in schimbul dreptului de a primi chiria site-ului direct de la compania de telefonie mobila. Nu afecteaza in nici un fel dreptul de proprietate si nici drepturile pe care le are compania de telefonie mobila in contractul de inchiriere a site-ului de telecomunicatii.

Ca si o tranzactie imobiliara, termenii specifici preluarii unui contract de telecomunicatii sunt prevazuti intr-un contract, inregistrat in registrul funciar local. Acest lucru ne asigura ca in cazul in care terenul isi schimba proprietarul sau compania de telefonie mobila decide in viitor sa dezactiveze site-ul, drepturile tuturor sunt protejate.

Desi locatia este primordiala pentru a determina valoarea care va fi platita in cazul preluarii contractului de inchiriere, sunt si alte variabile si factori de risc. Clauzele din contractul de inchiriere a site-ului de telecomunicatii, ratele predominante de dobanda, compania/companiile de telefonie mobila de pe proprietate, cursul monetar si desigur chiria, sunt doar cateva dintre aspectele luate in considerare in momentul in care se stabileste valoarea preluarii unui contract de telecomunicatii.

Site-urile noastre
Titlu: Ce inseamna preluare contract de telecomunicatii?
Actualizat: februarie 11th, 2023
Autor: Dacia Antena