Întrebări frecvente

Ce cumpara Dacia Antena mai exact?

De fapt, cumparam dreptul de a primi chirie pentru un site sau o antena pentru o anumita perioada de timp, cu anumite drepturi pentru a ne asigura ca putem colecta chiria. Termenul legal pentru acest tip de tranzactie este “dobanda pe proprietate inchiriata“. In anumite cazuri putem cauta si servitute, ceea ce este de altfel dreptul de a folosi proprietatea unei alte persone pentru un scop anume, in principal telecom.

Cat va plati Dacia Antena pentru contractul meu de inchierere pentru site-ul de telefonie mobila?

Suma contractului depinde de chiria primita, compania de telefonie mobila, clauzele contractului de inchiriere, locatia, durata perioadei de preluare si un numar de alte variabile care alcatuiesc propria noastra evaluare a riscurilor.

Nu as obtine mai multi bani daca as pastra contractual de inchiriere?

Acest lucru depinde desigur de felul in care alegeti sa va investiti banii, daca chiriasul actual obtine o reducere a chiriei sau daca contractul este dus pana la bun sfarsit. Chiar daca contractul dumneavoastra ramane neschimbat, fluxul de bani asociat cu contractul de inchiriere va fi distribuit in sume mici pe parcursul unei perioade lungi de timp. De cele mai multe ori posibilitatea de a primi o plata forfetara acum versus posibilitatea de a primi chirii mai mici si nesigure pe o perioada mai lunga de timp este un factor decizional. Apasati aici pentru potentiale scenarii de investitii.

Ce se intampla daca compania de telefonie mobila reziliaza contractul sau nu mai plateste chirie?

Va veti pastra toti banii, chiar daca compania de telefonie mobila reziliaza contractul in orice moment din timpul contractului de preluare inchiriere. Cu alte cuvinte, preluarea contractului de inchiriere, transfera neconditionat riscul rezilierii catre Dacia Antena fara clauze ascunse.

Daca contractul meu de inchiriere poate fi reziliat, de ce mai vreti sa il cumparati?

Pentru cei mai multi proprietari de site-uri pentru turnuri de telefonie mobila, chiria primita este “totul sau nimic”: fie primesc chirie, fie nu. Pe de alta parte Dacia Antena construieste un portofoliu de contracte de inchiriere pentru turnuri sau antene, in care rezilierea unui singur contract este mai putin daunator. Din acest motiv Dacia Antena isi poate asuma riscul de a face o plata forfetara pentru contractul dumneavoastra, chiar daca acesta poate fi reziliat. Mai mult Dacia Antena achizitioneaza viitoarele chirii pe baza unui discount reflectat in riscul financiar adus de rezilierea unui contract de inchiriere.

Companiile de telefonie mobila pot rezilia contractual de inchiriere oricand ?

Depinde de limbajul din contractul Dvs, companiile de telefonie mobila pot rezilia contractul din mai multe motive , de obicei cu un preaviz de 30-90 de zile. Din acest motiv in general este greu sa obtineti un imprumut la banca in baza acestui contract de inchiriere si de asemenea de aceea Dacia Antena poate diminua riscul rezilierii unui contract de inchiriere datorita unui portofoliu mai mare.

Aceasta tranzactie este permisa in clauzele contractului meu de inchiriere?

Preluarea unui contract de inchiriere, cunoscut si ca plata unica, este acceptat si recunoscut de catre companiile de telefonie mobila din fiecare tara in care noi facem afaceri, iar clauzele preluarii sunt inregistrate in registrul funciar local. In eventualitatea in care chiriasul are “Dreptul de Prim Refuz“ prevazut in contract, tranzactia ar avea de nevoie de aprobari, dar in mod obisnuit acest lucru nu este necesar.

Am mai multi chiriasi. Preluarea contractului de inchiriere s-ar aplica pentru toti ?

Preluarea unui contract de inchiriere se aplica doar pentru contractele pe care alegeti sa le vindeti. Presupunand ca turnurile si antenele dumneavoastra indeplinesc toate criteriile, Dacia Antena va va face o oferta clara si concisa.

Daca imi convertesc contractul in bani, voi detine in continuare proprietatea pe care se afla turnul de telefonie mobila?

Da. Dacia Antena cumpara doar chiria asociata cu site-ul de telefonie mobila. In plus, dupa ce se va termina perioada de preluare a contractului de inchiriere, dreptul de a primi chirie pentru turnul de telefonie mobila va revine dumneavoastra – doar daca nu alegeti sa incheiati un alte contract de preluare contract de inchiriere.

Ce se intampla daca vand proprietatea?

Puteti vinde proprietatea fara restrictii si sa pastrati banii primiti in urma preluarii contractului de inchiriere. Avand in vedere ca ultima tranzactie a fost inregistrata in registrul local si funciar, contractul nostru ramane valid si se cesioneaza automat noului proprietar, impreuna cu drepturile de a primi chirie pe viitor pentru acel site dupa ce perioada de preluare contract de inchiriere este terminata.

Cat va dura pana voi primi banii ?

Procesul este simplu, insa cat timp va dura, depinde de cat de repede putem primi documentele necesare din partea dumneavoastra. De indata ce am primit un contract valid si semnat de dumneavoastra, va vom vira banii in 30 de zile.

De unde stiu ca Dacia Antena poate finanta tranzactia rapid?

Compania mama pentru Dacia Antena, APWireless, este detinuta si finantata in totalitate de catre Associated Partners, LP si KKK & CO, LP. Am emis de asemenea si note de 5 ani in valoare de 115 milioane $, pentru care am primit un rating de securitate BBB, cel mai mare din industrie. Asta asigura abilitatea noastra de a face plati si va ofera posibilitatea sa primiti sume forfetare de bani rapid.

Ce se intampla cu turnul de telefonie mobila dupa ce il achizitionati?

In general, schimbarile sunt foarte putine. Dupa ce tranzactia a fost inchisa si dumneavoastra v-ati primit fondurile, notificam compania de telefonie mobila asupra faptului ca s-a schimbat proprietarul. Incepand din acea zi pana la sfarsitul contractului semnat cu Dacia Antena, noi ne ocupam de managementul partii financiare cu compania de telefonie mobila asupra turnului. De asemenea, vom colabora cu dumneavoastra in cazul in care lucrari majore sunt programate sau daca alte companii de telefonie mobila doresc sa detina turnuri pe proprietatea dumneavoastra.

Cum incep?

Dacia Antena poate face o evaluare a site-ului de telefonie mobila, pentru a determina daca este eligibil. Ne puteti trimite mail sau puteti vorbi direct cu unul dintre specialistii nostrii, sunand la 0312 294 646

Titlu: Întrebări frecvente
Actualizat: octombrie 31st, 2022
Autor: Dacia Antena