Celulele mici: Urmatorul lucru important in domeniul telecomunicatiilor

Datorita cresterii exponentiale a traficului de date operatorii de telecomunicatii trebuie sa gaseasca soluții strategice pe termen scurt și lung pentru a diminua presiunea traficului de date ce a crescut.

In timp ce turnurile existente de telecomunicatii, nu pot satisface cererea de trafic de date în zone cu trafic intens, operatorii de telecomunicatii realizeaza că construirea turnurilor tradiționale de telecomunicatii macro nu reprezinta întotdeauna o soluție viabilă din cauza spațiului mare ocupat de acestea, împreună cu prețul ridicat pentru construirea și menținerea acestora.

Raspunsul ar putea fi în tehnologia de celule mici. Cu o amprentă mică, această nouă alternativă pentru date pot acoperi pana la 10 de metri în zonele urbane, și până la 2 km pentru locațiile din mediul rural. Desi celulele mici nu sunt in foarte populare , ele sunt în creștere ca cea mai bună soluție pentru a face față traficului în zonele cu densitate mare într-un mod fiabil, ieftin și ușor de instalat.

Comparabile cu dimensiunea unei pălării, celulele mici sunt discrete și pot fi implementate pe structuri existente, cum ar fi stâlpi de iluminat, stâlpi de utilitate, panouri publicitare, cât și la exterior pe constructii. Se spune ca lucrurile bune vin în pachete mici, dar în timp ce celulele mici pot fi solutia pentru o mai bună acoperire a utilizatorilor de date, acestea ar putea reprezenta o problemă pentru proprietarii de turnuri existente și antenele de pe acoperiș. Deoarece operatorii de telecomunicatii integreaza celule mici in reteaua lor de comunicatii, turnurile de telecomunicatii pot fi eliminate în mod natural ca un mijloc de reducere a cheltuielillor de exploatare.

Cu alte cuvinte, atunci când suficiente celule mici, sunt introduse într-o zonă care rezultă într-o suprapunere de acoperire cu un turn de telecomunicatii traditional, operatorii vor lua in considerare desfintarea turnului.

Este important pentru proprietarii ce detin turnuri pe proprietatea lor sa înțeleaga riscurile pe care noile tehnologii le pot re prezenta. Tehnologia cu celule mici, este doar una dintre multele progrese de luat în considerare.

Top 3 motive pentru care operatorii de telecomunicatii wireless adapteaza celulele mici la tehnologie:

  1. Utilizatorii vor experimenta mai repede încărcarile și descărcarile noi.
  2. Celulele mici sunt mai puțin susceptibile la interferențe, rezultând conexiuni mai puternice.
  3. Costul de construcție și menținere a celulelor mici este mult mai mic decât turnul tradițional.

Surse:

| www.ruckuswireless.com | www.telecoms.com | www.verizonwireless.com

Titlu: Celulele mici: Urmatorul lucru important in domeniul telecomunicatiilor
Actualizat: septembrie 25th, 2017
Autor: Dacia Antena
« Înapoi la Blog