Managementul eficienței proprietății

Dacia Antena face parte din grupul APWireless, lider mondial pe piața de investiții în închirierea site-urilor de telecomunicații, ce deține în prezent peste 4.000 de site-uri de celule din întreaga lume. Cu cât prezența noastră este mai mare, cu atât mai mare este impactul noastru în industrie, motivând operatorii să lucreze cu noi. Ce înseamnă asta pentru dvs. ca proprietar al unui site de telecomunicații?

Trebuie remarcat faptul că, pe măsură ce tehnologia mobilă se schimbă, infrastructura wireless trebuie să fie modernizată pentru a ține pasul cu cerințele și pentru a rămâne eficientă. Puteți afla despre tranziția la tehnologia 5G și impactul acestuia prin citirea articolului: “Ce este 5G și cum vă va influența viața spre bine? * Cum va afecta acest lucru infrastructura wireless actuală?

Macro site-uri față de celule mici
În mod tradițional, rețelele de telecomunicatii au fost constituite în mare parte din site-uri macro care pot oferi o arie largă de acoperire. Statiile GSM traditionale au fost completate cu antene GSM ‘de acoperis’, în locurile in care nu este posibilă instalarea turnurilor de telecomunicatii. Pe langa faptul ca sunt costisitoare de construit, statiile GSM macro au capacitate și acoperire limitată.
În locul infrastructurii actuale ale cărei costuri de întreținere sunt costisitoare și care nu satisface noile cerințe în ceea ce privește capacitatea și acoperirea, operatorii au început să implementeze site-uri de celule mai mici. În viitorul apropiat, implementarea site-urilor de celule va consta într-o combinație de macrosite-uri, celule mici și tehnologie de asistare.

Cum funcționează celulele mici?
Aceste site-uri noi, rentabile, vor elimina decalajul de acoperire dintre site-urile macro. Acestea necesită echipamente mai mici, ceea ce înseamnă că pot fi atașate pe stalpi de iluminat și structuri mult mai mici decât un turn celular obișnuit. Deși vor fi necesare mai multe site-uri pentru a oferi o acoperire eficientă, nevoile operatorilor în ceea ce privește cerințele site-ului vor fi diferite.
Implementarea celulelor mici reprezintă o amenințare pentru industria wireless? Pe masură ce mai multe echipamente pot fi instalate folosind stalpi și ocolind turnurile tradiționale de celule, pare logic să credem că unele site-uri de celule vor fi scoase din funcțiune, având în vedere că sunt atât de costisitoare de întreținut. În acest stadiu, este încă imposibil să se determine măsura în care implementarea celulelor mici va afecta turnurile tradiționale.

Este mai bine să aveți celule mici pe proprietatea dvs.?
În timp ce antenele mici sunt implementate de catre operatori, este important să știm că există o diferență în ceea ce dvs., în calitate de proprietar, veti primi sub formă de chirie din partea operatorilor. Chiriile pentru micro-celule vor fi semnificativ mai mici decât ceea ce primiți în mod obișnuit pentru un turn de telecomunicatii tradițional. Nu numai că acestea sunt mai eficiente pentru operatorii wireless în ceea ce privește acoperirea și capacitatea (fără a menționa costurile de instalare și de întreținere!), dar ar trebui să instaleze și un numar semnificativ de celule.

Deci, cum vă puteți pregăti pentru această schimbare?
Trebuie sa stiti că aveți opțiunea de a primi o plată în avans pentru chiria site-ului acum. În acest fel, puteți obține lichidități și eliminati riscurile viitoare asupra spațiului închiriat operatorilor. Mai mult decât atât, eliminati dificultatea gestionării contractului de închiriere și vă puteți concentra asupra a ceea ce este cel mai important pentru dvs., fie că investiți în afacerea dvs., economisiți pentru pensionare sau călătoriți în lume.

Titlu: Managementul eficienței proprietății
Actualizat: martie 20th, 2018
Autor: Dacia Antena
« Înapoi la Blog